Det går braaaaaa nu!

Eller det vet jag egentligen inte, men vi får väl hoppas. I förmiddags ringde jag till mitt gamla högstadie och fick komma dit och fylla i papper och skriva upp mig på vikarielista, men de ringde för en stund sen och det var tydligen inte så man skulle göra längre (men de hade inte ens rektorn koll på, haha!) så jag får vänta tills nästa vecka och se om jag kan få vara vikarie eller inte eftersom man var tvungen att söka det via arbetsförmedlingens hemsida.

Annars är jag timvikarie inom handikappomsorgen, så något kommer jag ha att göra i höst förhoppningsvis!

Idag ringde de även ifrån Stöten och ville att jag skulle komma på arbetsintervju, så nästa onsdag ska jag ta tåget upp till Örebro för att gå på intervju, väntar bara på att få ett mail från dem så jag kan boka mina tågbiljetter!
Har sökt en hel hög andra vinterortsjobb med, så förhoppningsvis hör någon mer av sig snart, sista ansökningsdag är antingen idag eller imorgon.

Om en timma ska jag åka till Johanna och lämna en tv-seriebox så stackarn har någonting att göra medan hon är sjuk, sen blir det jobb i 2 timmar. Imorgon är det desto fler timmar, börjar 9 och slutar 18.30, fast har 1½ timmas rast mitt på dagen.

Nu ska jag laga mat, frågan är vad jag ska äta idag, hmm..

Veckans Spotify-lista

Kände för lite lugna låtar blandat med några med lite mer fart (men bara lite) och så är det lite nostalgi känns det som, har inte lyssnat på de flesta låtarna på länge.
One Direction får ligga kvar, kan inte lyssna tillräckligt på den låten, haha.

KLICKA HÄR FÖR ATT SE VECKANS SPOTIFY-LISTA

Shoppingsugen..

Nu är jag sugen på att köpa kläder, klänningar. Vill ha en hög nya att använda i höst! För jag lever i klänningar, jag älskar klänningar. Och strumpbyxor, gärna i kombination med shorts, haha. Men det kanske inte riktigt passar i höst tyvärr.. Fast å andra sidan, vem bestämmer förutom jag själv?!

Sitter just nu på HM:s hemsida, har hittat en hel hög som vore kul att beställa, så svårt med storlekarna bara. Helt beroende på modellen på klänningen så kan jag behöva S, M, L eller XL.. Underbart! Önskar det vore enklare, haha.

Pratade med mamma nyss och nu vill hon tydligen kolla på HMs hemsida med för att se om hon vill ha något, så får väl vänta med att beställa då.. Får hoppas kläderna finns kvar sen bara, annars blir det en tår i ögat!

Hello sir, can I PLEASE marry you? Thanks!


Slappdag

Idag är det lördag och jag är LEDIG! Det firar jag med att vara hemma och göra absolut ingenting. Vaknade av åskan i morses, mysigt värre. Nu ska jag ta mig en dusch, och sen ska jag gå igenom kort och sånt efter det. Kanske laga mig lite mat med förresten!
Tvättar gör jag med, fanns inga byxor kvar i garderoben, illa illa!

Vi hörs säkert senare!

And it's over

Nu är beslutet gjort, efter en sömnlös natt (närapå i alla fall, sov väl en 3-4 timmar innan mitt 11 timmarpass på jobbet..) och 11 timmars funderande på jobbet!

Beslutet blev - INGEN SKOLA!
Istället söker jag lite jobb här hemma, och jag hoppas att jag ska kunna jobba lite. Sen har jag börjat leta efter resekompisar till Australien, so it might happen people! Australien, aaaaaaaaaaaaaa. Värme, sol, stränder, KÄNGURUR, surfare, Sydney! Fortsätt listan med vad helst ni vill!

Fick veta lönen för juli månad idag, den kommer på fredag. Sweet säger jag bara! Ska nu ägna mig åt att pussla, titta på tv och cykla resten av året, då har jag snart fått ihop min resekassa, haha. Folk får gärna hälsa på mig, men jag blir hemma! Nej, kanske inte, men det vore kanske bäst så jag inte gör åt mina pengar.

Jobbade i förmiddags, 9.30-13.00 och var ensam på stället, förutom att det kom lite målare och grejade i köket. En av dem såg ut som en av killarna ifrån bandet Bad Wolf. Så imorgon hoppas vi på att de börjar sätta upp köksskåp och så, vore gött att få tillbaka diskmaskinen åtminstone. Och en ugn! Fast å andra sidan vet jag inte hur länge jag blir kvar, men det borde ju bli klart innan den 6e åtminstone!

Efter jobbet begav jag mig till Johanna för att umgås med henne, det blev lunch på Torgstallet, ett besök på Bokia (nu har jag en almanacka och pennor till min scrapbook!), väntade in Dennis. Åkte upp till dem, tittade på film och sen lite TV, samtidigt som det pratades naturligtvis. Sen underhöll jag Johanna medan hon lagade lasagne, smarrigt värre blev det!

Nu ska jag duscha och sen blir det sängen, jobb imorgon igen. 8.00-15.30. Likaså på fredag, ledig lördag och sen jobb sön-tis, tror jag var ledig onsdag nästa vecka. Men den som lever får se!

Peace out people, nu ska jag sätta fart!

Sömnlös i Timmele

Jag kan inte sova, tänker för mycket, har för mycket beslut att göra. Igår var jag helt säker på hur jag skulle göra, idag är jag inte alls säker längre. I hate it, vill bara veta vad som kommer kännas rätt och vad som är fel i slutändan, men det går inte att veta ju.

GAH! Ska ju jobba imorgon, långpass mellan 9-20, kommer inte orka om jag inte får någon sömn. Men jag kan verkligen inte sova. PANIK.

Hade förresten en mysig dag med Sophie i Göteborg igår, bilder kommer, typ på onsdag, eller något. Har bokat in massa att göra denna veckan så jag håller mig sysselsatt. Ska bara ta det där dumma beslutet först så blir nog allt bra sen!

DON'T FORGET!



Bästa låten just nu, lyssna gott folk! Vet att låten finns längre ner i ett inlägg, men där är det text-versionen, har har du videoversionen, haha.

You light up my world like nobody else!

Lyssnar fortfarande på One Direction, galet bra låt. Hatade den första gången jag hörde den, nu kan jag verkligen inte sluta lyssna. Måste kolla när de ska släppa ett album, gissar på jul. VÄNTA! 21 november är det enda datum jag hittar, ingen aning om det stämmer dock, men vi kör på det!

I aaaaaalla fall, idag har jag jobbat. Dryg dag, men det gick! Har nog nästan bestämt vad jag vill göra i höst med, eller typ. Jag ska tacka nej till högskolan i alla fall, sen får det gå som det går.
Antingen blir jag hemma och jobbar som vikarie ett tag och sen åker iväg, eller så åker jag till Norge. Det känns rätt! Australien lockar mest dock, men behöver lite pengar så jag kan ta mig dit. Men det ska väl gå att få ihop på något vänster! Loppis kanske? Haha!

Jag är på mycket bättre humör idag i alla fall!

Har varit och handlat mat till kalas imorgon, blir nog trevligt. Massa mat köpte vi, tjeeeeeeenare. Två kundvagnar krävdes och imorgon blir det jobb med att fixa i ordning, men mest för syster som är matansvarig, haha.
Jag ska dra på körövning på morgonen och träffa alla sångfåglar! Har inte varit med i kören sen innan jag drog till London, med undantag för några gästspel då jag ändå varit hemma. Det blir trevligt hoppas jag! :)
Den börjar klockan 9 imorgon bitti, så jag ska dra mig mot sängen nu. Har bara suttit och fixat med lite grejer såhär på kvällkvisten som vanligt!

Godnatt people! Imorgon blir det nog inget bloggat, men jag tror ni överlever! ♥

Besatt och beslut

Jag är besatt av One Directions låt, den jag länkade till några inlägg längre ner. Pojkband ♥

Och jag har nog beslutat att det inte blir skola i höst (usch vad jag säkert kommer ångra mig!). Får bli Australien, och blir det inte Australien får det bli något annat. Hemma klarar jag inte vara.
Kan ju alltid hälsa på folk i Paris och London och sådär, blir fint.

Imorgon är det jobb igen, sen ska det handlas efter det. Och sen kör vi lite kalas här på lördag, trevligt trevligt. Söndag drar jag till Göteborg och träffar älskade underbara Sophie ♥

Nästa vecka ser ut att bli fullbokad den med, eller, jag hoppas i alla fall. Snart börjar mina vänner lämna Uhamn dock, det blir sorgligt. Denna gången är det de som åker och jag som är kvar, i alla fall för ett tag.

Sängen ropar! Glöm inte lyssna på What Makes You Beautiful! Finns även med på min Spotify-lista för dagen förresten.

105 dagar i Sverige

Idag firar jag 105 dagar sen jag flyttade från London, eller firar och firar. Sörjer? Jag saknar London-livet något fruktansvärt!

Jag vet inte om jag skrivit så mycket om min höst, men såhär ligger det till i alla fall - JAG VET INTE VAD JAG SKA GÖRA! Jag ligger sömnlös på nätterna för jag vet inte vad jag vill och på dagarna går jag runt och bara deppar för att jag inte kan bestämma mig. Jag mår skitdåligt och har världens ångest.

Låt mig ta det från början:
När jag tog studenten hade jag inga framtidsplaner, eller jag hade sökt in till två folkhögskolor, varav den ena var foto och den andra musik. Jag ville gå på den med foto, men kom inte in, stod på reservplats 2 typ. Kom in på den musik men tackade nej, för den vill jag inte gå.
Så jobbade jag istället från juni-april på tre olika ställen och tröttnade något fruktansvärt på Ulricehamn och flyttade därför till London för att jobba som au pair.

Skulle varit i London från maj-jul, men förlängde min tripp för att jag trivdes så bra, så jag blev kvar till maj istället. Sen åkte jag hem för att jobba över sommaren och väl hemma inser jag att jag inte trivs i Ulricehamn för fem öre, det är för litet och jag har knappt någon att umgås med eftersom alla är i sina gäng som de alltid har umgåtts med, och jag känner mig inte välkommen någonstans av olika anledningar. Men sommaren har gått bra, jag har jobbat så pass mycket och hittat på andra saker för att överleva, MEN NU BÖRJAR DET RÄCKA.
Så hösten, jag skulle helst vilja dra iväg från Ulricehamn, men frågan är vart.

När jag fortfarande var kvar i London var Norge planen, men jag har tröttnat på den idén av många anledningar som jag inte tänker ta upp här. Men främst så känns det otroligt jobbigt och osäkert att åka till Norge. Fast det stoppar mig inte från att söka jobb där ändå. Får jag något så kan jag ju åka typ.

Annars är det Australien som lockar. Men det är dyrt, fast jag har å andra sidan hittat biljetter så det kostar ca 10 000 att flyga fram och tillbaka och det är halva priset jämfört med vad jag hittade ifrån början! Men frågan är vad jag ska göra där, jobba vanligt eller au pair igen? För bara resa runt blir för dyrt.. Hade varit grymt att ha med något resesällskap dock. Så läser du och är sugen, kommentera! I NEED YOUR COMPANY. Har väl kanske inte riktigt alla pengar som behövs än, men om jag börjar spara ordentligt nu och slutar slösa så förbannat så kanske.

Sista alternativet är att plugga, för jag har kommit in på högskolan och det programmet jag har tänkt att läsa. Men jag tror inte jag vill börja än, jag skulle vilja hinna med lite mer innan det är dags att sätta sig i skolbänken. Men jag vet inte..

HAR JAG SAGT ATT JAG HATAR TA BESLUT? Kan någon lista ut åt mig vad jag ska göra så säg till, för jag vet banne mig inte.. Suck!

Playlist of today


Dagens spellista på Spotify, varsågoda!

Jag laddar för jobb ikväll, 13-20 med att vara deppig. Inget går som jag vill just nu och det gör mig ledsen.

Somewhere only we know

Håller på att gå igenom kort från min tid i London, ska framkalla dem så jag kan börja med min scrapbook sen! Har massa saker liggande i en påse här som ska in i boken alternativt slängas.
Eller förresten! En del ska in i en London-box (som ser ut som en bok som jag köpte i Camden ♥).

I alla fall, det är prio ett just nu. Eller kanske två.
Prio ett är nog att komma på vad jag ska göra i höst. Men det går inget vidare, så jag ger snart upp! Någon som kan bestämma åt mig? Vore kanon..

Nu ska jag fortsätta gå igenom korten, vore skönt att bli klar ikväll!

That's what makes you beautiful!


Back home again

Har varit och hälsat på Katarina och underbaraste Emelie denna veckan, eller ja, åkte i lördags morse och kom hem vid 18.30 idag (eller då var jag i Jönköping rättare sagt).

Nu ska jag snart gå och sova, men har ångest inför hösten. Kan inte bestämma mig vad jag ska göra. Finns så mycket alternativ och valmöjligheter. Och jag vet verkligen inte vad som känns bäst, gaaaah.

Ska sova på saken, sen blir det jobb i helgen, plus Torpaspelen! :D

Mammas present

Var någon som kommenterade i onsdags och frågade vad jag köpt för present till min mamma, hon fick en kamera! :) Till det fick hon även en röd väska (hon har röd telefon nämligen, så jag körde på samma färg), minneskort och en blomma att ha i vårt tv-rum :)





I'm on my way, and boy it's a good day!

Sitter på tåget på väg till Sala, ska bli riktigt kul att träffa Katarina igen! Har lyckats koppla upp mig på internet med mobilt bredband, får se hur länge det står sig, kanske dör rätt som det är.. Men än så länge är det bättre mottagning här än vad det är på jobbet i Ulricehamn! Åker för övrigt baklänges för den som undrar, haha.

Försöker komma på hur jag ska spendera resten av tiden här på tåget, har två timmar kvar till Västerås, sen 40 minuters väntetid innan tåget till Sala går därifrån. 30 minuter på det tåget sen förresten.

Sitter och lyssnar på Train, därav låttexten. Inte insett innan hur bra albumet Save me San Fransisco är! Sådär härligt glatt är det :) Lyssna förresten på låtarna i inlägget nedanför, en av låtarna är med Train :)



Hey soul sister, ain't that Mr. Mister on the radio stereo

Här har ni två låtar, en med Train och ytterligare en Tyler Ward-cover att lyssna på idag! :)





Bokat tåg!



Har nu bokat första delen av min resa, åker till Sala på lördag förmiddag! :) Sen får vi se när jag åker vidare till Valdemarsvik, det blir antingen söndag eller måndag :)

Mammas födelsedaaaag!

Jag började dokumentera dagen idag i bilder, tyckte det kunde vara lite kul. Hände inte så mycket under förmiddagen dock, men lite fotade jag. Sen började det hända lite framåt eftermiddagen, då glömde jag fota. Intressant, eller inte.. Skiter i att lägga upp bilderna från tidigare idag just nu i alla fall, de är inte så spännande ändå!

I alla fall, var ensam hemma på förmiddagen. Tittade på lite film när jag vaknade och drog sedan in till Ulricehamn för att luncha med Jannicke. Åt på Torgstallet och sedan letade vi reda på gatumusikanterna och lyssnade på dem en stund i solskenet, passade på att äta en glass, mums!

Sen hem och städade klart här hemma och höll på att hänga upp tvätt när mamma och pappa kom hem. Sen har vi firat mamma ikväll! Jag och pappa lagade mat (fläskfile med potatisklyftor, lite sås och sallad). Mamma fick sina presenter och vi drack ett glas vin!

HÄRLIG DAG! :)

Jag städar och jag feeeeejar!

Jag håller på att städa, för imorgon är det mammas födelsedag och hon kommer även hem från sin semester. Har fixat på altanen redan, ska bära ner min tvätt nu strax och börja tvätta upp den (enoooooorm hög, när tvättade jag senast?!) och sen fortsätta med övriga rum och plocka undan samt dammsuga.
Känner mig duktig, på min första semesterdag liksom ;)
FÖR JUST DET JA, JAG HAR SEMESTER I EN VECKA NU. WHIIIIII! Det behövs kan jag meddela. Ska åka och hälsa på Katarina och Emelie dessutom, kan inte bli bättre. Kameran ska naturligtvis med! ;)


Såhär ser jag ut just nu, lite mörk bild kanske, men ändå! ;)

Fixar paket och paket

Säljer lite grejer på Tradera, ska åka till Posten och fixa porto till två paket nu.

Sen drar jag vidare och fixar paket tills imorgon, för då fyller mamma år! Borde åka och handla lite med, men vaaart är Ica-kortet? Jo, det har syster såklart..

Don't be ego, do something for others

Jag skänkte precis 50 kr till Läkare utan gränser för att hjälpa människorna som lider av svälten nere i Afrikas horn just nu.
Gör det du med, smsa LIV till 72970 och gör en god gärning!

Såg att Blondinbella bad alla sina läsare skänka pengar, skulle alla hennes läsare skänka 50 kr var så skulle det bli 3 000 000 kr till Läkare utan gränser. Många bäckar små! SKÄNK DU MED!

Semester? JA TACK!

Ett jobbpass kvar, sen tar jag semester i en vecka. Ska bli grymt skönt! Jobbar natten imorgon (eller ja, idag egentligen), så börjar 15.30 imorgon och klockan 9.00 på onsdag får jag leeeeeeedigt! Sen blir dock inte ledigheten riktigt som planerat, menmen. Det blir nog roligt ändå!!

Ska i alla fall åka och hälsa på Katarina och finastebästaste EMELIE!! ♥♥ Bil eller tåg återstår att se, men något blir det. 

Fotoboken är klar förresten, tror jag skrivit om den. Och nu väntar jag spänt på att se hur resultatet blev! Ska skriva om det när den kommer sen.

Nu ska jag lägga mig och titta på en film, eller ja, somna till en film snarare. Jag är trött efter att ha jobbat 9-20 idag, men nu är det avklarat! Ett pass kvar, sen har jag ledigt till nästa freeeeeedag, börjar först 15.30 den dagen med så, AWESOME! Ledigtledigtledigt, jag jublar! (Om ni inte redan förstått det på det jag skrivit längre upp här..)

Godnaaaaaaatt! ♥

Ask and I'll answer

Har fått denna frågan av Helen som varken lämnade mail eller hemsida, så jag svarar här i ett inlägg!

Hej! undrar lite om hur du hittade så mycket vänner att vara med under din tid i london? :)



Jag var i kontakt med en au pair-förmedling när jag letade efter familj i London, Swedish connection och via dem hittade jag ett gäng tjejer som jag umgicks med under sommaren (maj-augusti) och sen när jag återvände efter min semesterresa till Sverige i juli-augusti så var det nya tjejer som kom dit med den förmedlingen som jag lärde känna. Blandat med att jag hittade vänner via skolan som "mina" barn gick på, på pubar, via au pair-grupper på facebook osv osv osv. Det finns många möjligheter, det gäller bara att våga :) Men jag rekommenderar starkt att leta efter andra på facebook, jag hittade hur många som helst där! Både svenska och från andra länder, speciellt Tyskland.

Helen, du får väldigt gärna kommentera och lägga till en mailadress om du ser detta! :)

RSS 2.0