8 sleeps to before I go to LONDON!

Så, sitter hemma idag och har än så länge inte gjort något vettigt. Kom i och för sig hem inte så länge sen, sov hos Linda inatt efter att vi hade jobbträff igår kväll med bowling och mat. Och lite cider och vin. Och Greta och Anna-Stina hälsade på, de var så vackra så.




Shoot magazine

Den underbara och duktiga fotografen Emelie Ohlsson är inte längre bara fotograf. Förra året började hon göra DVD-kurser för andra (jag köpte själv den första kursen och var supernöjd med den!) och DVDerna blev senare webbkurser och det kommer fler och fler kurser hela tiden.

När kurserna blev succé kom böcker med lätta guider för dig som vill lära dig mer om fotografering.

I veckan kom även en shop, Shootstraps.se där man kan köpa härliga kameraband till din systemkamera för att få kameran snyggare! ;)

I december kommer det jag ser fram emot mest, en ny kameratidning kallad Shoot magazine som Emelie bestämde sig för att starta för några månader sedan. Tidningen kommer innehålla guider och ha ett tema för varje nummer! Idag släpptes det mer information om tidningen:



Text taget från Emelie Ohlssons blogg:

Detta får ni i Shoot magazine nr 1:

Omslag - Här hittar ni finaste Lisa Olsson (Lisaplace) som fotograferas av Leo Gren.
Lisa var en av dom första jag fotograferade och en stor inspirationskälla för alla, kombinera det med en av Sveriges bästa fotografer och du har ett Shoot omslag!

Urval av innehåll nr 1 Bloggspecial

Lär dig grunderna - fotoskola med slutartid, bländare och ISO
Från kassörska till chefredaktör - Personlig intervju med mig om åren från kassörska
Vi har också lyckats - Intervju med andra fotografer som jobbar med bloggen i fokus
Intervju Smallpigart - Stor intervju med Sveriges bröllopsfotograf Anna Roström.
Fota i snö - Duktiga Mette berättar hur ni kan ta snygga snöbilder.
Redigera porträtt - Begåvade Jessica visar sina redigeringshemligheter.
Fota fyrverkerier - Michaela D berättar hur du tar fyrverkeriebilder på ett enkelt sätt.
Vinterporträtt - Fotografer tipsar om att ta snygga vinterporträtt
Fotografera med telefonen - Vi berättar om våra favoritfunktioner och appar!
Lär dig ta snygga vimmelbilder - Glöm platta och tråkiga blixtbilder!
Angelina Belle Bergenwall - Jakob intervjuar vår fotostjärna Angelina.
Kreativ med kompaktkamera - Våga lämna systemkameran hemma och bli kreativ med din kompaktkamera!

Tidningen kommer vara fylld med nära 100 sidor och lanseras i december!

Såhär ser kommande nummer ut:

Nummer 2 februari Resespecial - fullspäckat nummer med hur du fotograferar utomlands.
Nummer 3 april Ljussättningsspecial - ALLT du behöver veta inför våren.
Nummer 4 juni - Porträtt och sommarspecial - Utrustning, locations, ljussättning!



Låter det inte lockande? Jag tecknade idag en helårsprenumeration för 399 kr! Då får man 6 nr (PLUS ett extra nummer!) samt ett fotopaket från Emelie Ohlsson, valfri dvd, bok och webbkurs! För 399 kr! Gåvan är värd 965 kr, hur värt är inte det?

Vill du testa några nummer först så finns det en prenumeration för 3 nummer som då kostar 179 kr och man får då en valfri fotobok från Emelie.

För mer information och för att beställa en prenumeration till vad jag tror kommer bli Sveriges bästa fototidning för ALLA klicka på länkarna nedan! :)
Länkar även (återigen) till Emelies blogg samt webbutiken där ni kan köpa kameraband och fotoböcker! Och förresten, sidan med hennes kurser. Allt är värt att länkas till! :)

Hemsida   Facebook   Emelies blogg   Shoot Straps   Webbkurser

Tomorrow is going to be better

Dålig uppdatering i veckan, men jag har inte mått riktigt bra.. Har åkt på en förkylning troligtvis, men som inte satt sig i näsan, utan i musklerna. Har haft så ont i kroppen i några dagar så jag har knappt orkat resa mig upp. Sjukt jobbigt för övrigt!

Har dock jobbat hela veckan på dagis, en tröttare och långsammare Elin dock, men snart är glada och spralliga Elin tillbaka hoppas jag!

I onsdags åkte jag och tre andra vikarier till Borås för att äta på Thai Silk och gå på bio. Riktigt trevlig kväll, skönt att även fast vi inte känner varandra jättebra så var det inte en tyst stund på hela kvällen! Vi såg förresten på The Three Musketers i 3D. Den var riktigt bra, me like! Var dessutom ett öppet slut kändes det som, så vem vet, det kanske kommer en film till? Hoppas hoppas!

I torsdags somnade jag när jag kom hem från jobbet, var helt slut och mådde så pass dåligt.. Upp igen på fredagen för att jobba och sen vidare iväg efter jobbet för att gå på konsert! Därav titeln på dagens inlägg. Ingen kamera följde med, trodde inte jag skulle få ta in den men de kollade aldrig några väskor, så det var dumt jag inte chansade.. Men ja, jag var i Göteborg på Brew house tillsammans med Sophie och hennes bror Philip och tittade på Joshua Radin med Joseph Arthur som förband. Sjukt sjukt sjukt bra! Bägge två dessutom. Inte illa! Joshua var dessutom riktigt underhållande mellan låtarna, berättade historier om hur låtarna blev till och vem de blev skrivna till. Gillar när artister bjuder in sina lyssnare så nära inpå.

Han spelade dessutom lite nya låtar och en av låtarna, Tomorrow is gonna be better var fruktansvärt fin och jag började nästan gråta. Han hade för övrigt skrivit den till en av sina tjejkompisar som hade haft en jobbig vecka och mådde dåligt, då skrev han denna låt, spelade in och skickade den till henne för att muntra upp henne. Ehm, hallå, varför är du inte kompis med mig Joshua? Jag vill också ha en låt skickad till mig!
Lyssna på låten nedan!


Photo wall

Just finished putting up all my pictures on my photo wall! These are the pictures that I choosed. All from London, I wonder why.. They are awesome in real life by the way, especially the one of Big Ben (just Big Ben, not whole Houses of Parliament) and of Ryan from The Crave (the blueish picture of a guy singing). I love love love them!


London eye


Me in Oxford                                                          The best girls outside O'Neills in Muswell hill


My road ♥


Simon from Bad Wolf                                              Ryan from The Crave


Oxford


Squirell in St James's park


London Eye in a different view at night                     From the top of London eye


Celebrating Chinese New Year with Karin, Sofia, Katarina, Sophie and Emelie


The view from Alexandra Palace by night. I love Muswell hill ♥♥


Big Ben                                                                 My house


Houses of Parliament from London eye (yes, London eye AGAIN)

sdrawkcaB


New nailpolish!

Bought a new nailpolish today, can't use it until Wednesday though, but I'm already in loooooove with the colour!

 

 


Freaking tired..

Jag är så fruktansvärt trött, förstår inte hur jag ska orka med att jobba hela dagen! Börjar om en halvtimma och slutar först 19.30. Lång dag, speciellt när man är trött redan ifrån början! Imorgon är jag åtminstone ledig, kan inte förklara hur skönt det kommer vara! Nu ska jag slänga på mig kläder och åka till jobbet. Förhoppningsvis överlever jag..


RSS 2.0